Top

Boompieper

  • Boompieper
9,00
per stuk

Boompieper, Tree pipit, Anthus trivialis,

De boompieper leeft graag aan de rand van bossen en open plekken. Moerassen zijn zeer geliefd, maar ook kaalgekapte bospercelen en heideterreinen worden volop bewoond door boompiepers. In tegenstelling tot graspiepers gaan boompiepers vaak in een boom zitten. Vooral de zangvlucht van een boompieper is erg karakteristiek. Vanuit een boom begint de vogel omhoog te vliegen om vervolgens als een parachute met stijve vleugels en hangende poten weer in een boom te landen. Midden op de dag op een zinderende hete heide, als alle andere vogelsoorten hun snavels op elkaar houden, kan de melodieuze zang van boompiepers nog gehoord worden.

De foto is gemaakt in het Knarbos nabij Lelystad. NoFe heeft daar een project "ecologisch begrazings effect onderzoek" met het onderzoek word bijgehouden wat de koeien die in het gebied lopen voor effect hebben op het gebied.
Welke planten blijven staan welke verdwijnen er juist en wat voor effect heeft dat dan weer op de vogels en insecten.

Deze foto is in verschillende formaten op canvas of professioneel fotopapier te verkrijgen.
Naar wens kan de foto nog bewerkt of bijgesneden worden.
Ook is het mogelijk om de foto af te laten drukken op ander materiaal zoals dibond of bijvoorbeeld geborsteld aluminium.Wilt u de foto zelf afdrukken of gebruiken in een magazine
dan kunt u het digitale bestand bestellen.
Dit kan via infonofe@gmail.com

Artikelnummer: vBp1

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code